Workshops for children/Delavnice za otroke in mladino

Gibalno izražanje

Izražanje je ena prvih veščin, ki se jo otrok uči v procesu socializacije, vendar pa velik del izražanja v naši kulturi predstavlja govorno in likovno izražanje. Gibalno izražanje pa je kot disciplina velikokrat postavljeno na stran. Kljub temu, da je gibanje del našega vsakodnevnega življenja (saj se človek po naravi in svoje emocije izraža skozi telo), je poučevanje gibalnega izražanja/ustvarjanja otrok postavljeno na stran.  Morda se ne zavedamo dovolj, da gre za univerzalni jezik, ki ga vsi prepoznamo in s katerim lahko komuniciramo s katero koli osebo ne gleda na to, iz kje prihaja in kateri jezik govori.

AKROBATSKO-GLEDALIŠKA DELAVNICA

Po gibalnem ogrevanju se bomo naučili osn. akrobatskih elementov kot so preval, kolo, stoja, most. Naučili se bomo tudi nekaj akrobatskih poz v dvoje in v skupini (piramide). Potem bomo preko telesne govorice prevzemali različne karakterje in občutke. preko različnih iger in nalog se bomo spoznali z različnimi gledališkimi tehnikami, ki nam bodo v pomoč pri nadalnjem grajenju zgodbe, delitvi vlog in poteku dogajanj na odru.

Na določeno temo bomo tako za konec združili akrobatske elemente in karakterje v kratko skupno koreografijo oz. cirkuško-gledališko predstavo, ki jo bodo z mojo pomočjo otroci ustvarili sami.

DELAVNICA CAPOEIRE

Preko vadbe capoeire otroci skozi igro spoznavajo svoje sposobnosti ter se soočajo z lastnimi omejitvami, ki se jih naučijo premagovati. Naučijo se sodelovati in spoštovati vrstnike in soočati z nepredvidljivimi in neznanimi situacijami. Na fizičnem nivoju razvijajo koordinacijo telesa, gibljivosti in prožnosti. Gre za urjenje delovanja »v pravem trenutku«; katere gibe uporabiti glede na osebo, s katero »igrajo« capoeiro.« Otroci se učijo različnih udarcev, akrobacij in premikanja  v ritmu. Pomemben del predstavlja tudi glasba, saj se hkrati učijo tudi petja, ploskanja in igranja glasbil. Delavnica je lahko enkratna, tedenska ali celoletna. Katjuša deluje pod okriljem skupine Capoeira Tradicao Baiana.

Trenutno potekajo fiksni treningi za otroke pod vodstvom brazilskega mojstra Ubalda dos Santosa in slov. inštruktorjev vsak torek in četrtek od 16:30 do 18h, na Parmovi 25 (http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?x1=461840&y1=101890&zoom=2343&q=parmova+25), greste mimo parkiričša ob Biljardni hiši, do prvega kompleksa zgradb na vaši desni. Tam na vratih s podstreškom piše plezalni klub Stena. Vstopite skozi ta vrata, sledite hodniku do zadnjih vrat na desno- dvorana zavoda Vitkar. Tečaji so primerni za otroke nad 3 leta starosti in naprej. Prinesite športna oblačila!

Info: +386 (0)41 243 411; capoeiratb@gmail.com

Več o skupini: www.capoeiratb.com

DELAVNICE- CIRKUS KANSKY

DELAVNICA ŽONGLIRANJA

GLEDALIŠKA DELAVNICA

AKROBATSKO-GIBALNA DELAVNICA

CIRKUŠKO-LIKOVNA DELAVNICA

MEGA CIRKUŠKA DELAVNICA

LINK:  http://cirkuskansky.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s