Adults/ odrasli

capoeira začetniki 2
REDNI TRENINGI- vpis možen celo leto
Primerno za mladostnike in odrasle, vključujoče za osebe z različimi invaliditetami.
______________________________________________________
➤urnik še ni znan 🙂
______________________________________________________
➤ Prijave in info: pinoquio.capoeiratb@gmail.com
031/434-241 (Katjuša)
______________________________________________________
➤ ZAKAJ CAPOEIRA?
Capoeira je afro-brazilska veščina; v njej se prepletajo ples, borba, glasba in pretkanost; preko kreativne igre teles. Nastala je preko fuzij različnih kultur v življenjih afriških sužnjev v Braziliji, kot njihova težnja po svobodi.
 
Na delavnici se bomo naučili osnovnih gibov, premikov in obratov, ter tehnike napada, obrambe in akrobatskih elementov. Vse to v stalnem dialogu s soigralcem, prostorom in glasbo. Neločljiv del capoeire je petje tradicionalnih pesmi v portugalščini in igranje inštrumentov.
Vadba pomaga razviti motoriko, gibčnost, spretnost, pozornost, posluh in občutek za ritem. V igri capoeire se hitrost in natančnost prepletata z eleganco in milino gibov.
 
Skozi zgodovino se je spreminjala in danes poznamo veliko različnih stilov, katerim je vsem skupen gibalni dialog, igra modrejšega, ki preko ritma in pozitivne energije ustvarja svojevrsten ritual moderne dobe; veščine, ki razvija celotno telo in briše razlike med spoloma, starostjo in rasami. Primerna je za začetnike, za izkušene gibalce pa predstavlja odlično novo orodje in nadgradnjo gibalne komunikacije in besednjaka.
Advertisements