Capoeira Tradição Baiana

 

Skupina deluje v Sloveniji in Italiji pod vodstvom mojstra Ubalda “Alegria” iz Brazilije. Capoeiro širimo med otroke, dijake, študente in odrasle. V Sloveniji delujeta še profesorici Katjuša “Pinoquio” in Tanja “Pipoca” ter drugi inštruktorji.

Stil capoeire, ki smo mu zvesti, je tradicionalno baianski (tradicija zibelke capoeire v brazilski zvezni državi Bahia). To se odraža tudi v imenu skupine. Znanje, ki ga prenašamo, vključuje različne stile capoeire (»angola« in »regional«) s svojimi borilnimi, gimnastičnimi, akrobatskimi in kulturnimi elementi.

Izvajamo treninge za otroke od tri in pol let naprej, mladostnike, odrasle in osebe z invaliditetami v Ljubljani, Trstu in Velenju. Poleg rednih vadb, ki so naša osnovna dejavnost, izvajamo tudi vsakoletni mednarodni delavnici v drugem vikendu junija in decembra. Poleg tega izvajamo nastope/predstavitve in delavnice capoeire na kulturnih prireditvah, festivalih in drugih dogodkih.

Skupino je ustanovil mojster Ubaldo “Alegria” leta 2007. Pred tem je od leta 2002 poučeval capoeiro v Sloveniji in Italiji  v okviru skupine Capoeira Angola Palmares; pod vodstvom mojsta No in skupine Naçao Capoeira.

 Web page/stran

Facebook site/stran

You tube chanel

Advertisements