Obrazba

Avtorici in nastopajoči: Katjuša Kovačič in Rada Kikelj Drašler

Gibalno-poetična ulična predstava

 

This slideshow requires JavaScript.

Faca Bukovec je dekle, ki ponoči ne spi, saj se takrat kratkočasi z računalnikom in brskanjem po spletu. Zjutraj se neprespana poda v svet nagradne igre za najboljšega “selfija”. Medtem ko se fotografira, se na njen vrt pred hišo prikrade orjaška gosenica, ki uničuje njene rože. Dekle se na vso moč trudi, da bi se znebila nepridipravke, dokler se gosenica ne zaplete med računalniško kablovje in tako uniči delovanje spleta. Takrat se svet Face Bukovec podre. Preutrujena se zateče v svojo hišo in sanja o boju z računalniškim svetom, ki jo skuša požreti. Medtem se gosenica zabubi. Ko se dekle zbudi, pokuka iz hiše in zagleda pisana krila. Skupaj z metuljem doživita preobrazbo in uravnoteženo povežeta pozableno in virtualno v dotik edinega realnega trenutka- ZDAJ!

Performativne tehnike: Sodobni ples, gibalna akrobatika, capoeira, gledališče, uglasbljena poezija, avtorska glasba in likovna estetika.

 Predstava se dotika tematike, s katero se dandanes ukvarja mlada populacija in njihovi starši; to je neizogiben računalniški svet, ki postaja nujno zlo vsakega posameznika. Kaj se zgodi, če se ta svet nehote podre? Kdo smo takrat?

 Režija, scenografija in kostumografija: Katjuša Kovačič in Rada Kikelj Drašler

Koreografija: Katjuša Kovačič

Glasba: Orkestrada (Rada Kikelj Drašler), Vid Drašler

 Linki:

http://radostna.blogspot.com/

http://orkestrada.wordpress.com/ 

https://katjusakovacic.wordpress.com/

Advertisements