Žepi polni zvezd

This slideshow requires JavaScript.

Gledališko-plesna cirkuška predstava

Koprodukcija: Vitkar, CD
Koncept, režija in koreografija: Branko Potočan
Dramaturgija: Andreja Kopač
Avtorja glasbe: Marko Brdnik in Uroš Rakovec
Kostumografija: Fourklor
Promocijski video: Lene Lekše in Mihael Novak
Oblikovanje luči: Tomaž Štrucl
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič

Nastopajo: Katjuša Kovačič, Tajda Podobnik, Tamara Polanc, Maša Hawlina, Tini Rozman, Veronika Valdes, Kristina Martinc, Lucija Adamič, Nina Grguraš, Nina Bučuk, Katja Pavlovič, Katarina Krapež, Ana Lekše, Danijela Zajc, Goran Završnik, Anja Bezlova, Marko Brdnik, Uroš Rakovec, Marja Koren, Branko Potočan

Predstava pripoveduje o malih ljudeh velikega srca. V njem so zgoščene usedline njihovih življenj. Mnogi živijo preprost vsakdan. Zdi se, da so zadovoljni, a v resnici ni čisto tako. Zato začnejo njihove potisnjene skrivnosti uhajati na plan. To so kr atke zgodbe, navržene, kot slike iz življenja. Nimajo velikih zaključkov, a so preproste, ker govorijo o znanih stvareh, o neuresničenih ljubeznih, o žalosti in strahovih.
Rdeča nit predstave je vrv. S svojo fizično prisotnostjo kot z metaforiko varuje, povezuje, prepleta in odvezuje. Kot metafora, kot namišljena resničnost.

Življenje je kot cirkus, cirkus je odsev življenja.
——————————————–

Branko Potočan
koreograf, režiser, plesalec, umetniški vodja, pedagog
Njegovo vidnejše ustvarjanje se je začelo leta 1986 v Plesnemu Teatru Ljubljana. Bil je del takratne avantgardne skupine pod vodstvom Ksenije Hribar. Med letoma 1990 in 1993 je v Bruslju deloval v skupini Ultima Vez svetovno znanega koreografa Wima Vandekeybusa. V letu 1994 je pod okriljem zavoda VITKAR ustanovil skupino fizičnega teatra Fourklor. Za svoje delo je dobil več priznanj in nagrad.

Kot umetniški direktor vodi Mednarodni festival scenskih umetnosti Rdeči revirji.

Advertisements